Помалите заедници изгубени во паралелниот свет на Македонците и Албанците
17-Mar-2016
„Помалите заедници изгубени во парлалелниот свет на Македонците и Албанците“  е темата на осмата јавна дискусија, што ќе се одржи во Штип, во петок 18.03.2016 година во  10 часот Конгресната сала на Мултимедијалниот центар на Канал 77.   Панелисти ќе б... повеќе -->
Помалите заедници изгубени во парлалелниот свет на Македонците и Албанците
25-Feb-2016
„Помалите заедници изгубени во парлалелниот свет на Македонците и Албанците“  е темата на седмата јавна дискусија, што ќе се одржи во Гостивар, во  сабота, 27.02.2016 година во  17 часот салата на Советот на Општината.  Панелисти ќе бидат : Алберт Мусл... повеќе -->
Што друго може човек а да не помогне?
08-Feb-2016
Гевгелија со печат на бегалската криза Бегалците не се само обична бројка. Оваа теза се потврди во Гевгелија на дебатата организирана во рамките на проектот Глокал.мк. Градот на рутатата која води од Грција до Европската Унија се справува со проб... повеќе -->
Мигрантите не се само бројка
28-Jan-2016
„Мигрантите не се само бројка” е темата на јавната дискусија, која во организација на Здружението Диверзити Медиа ќе се одржи во сабота, 30 јануари, во 12 часот, во Евроколеџ во Куманово. Дискусијата се одржува во рамки на проектот Глокал Дискусии. ... повеќе -->
Загадувањето, мотив за граѓански и институционални акции
26-Jan-2016
Во последните неколку години загадувањето на воздухот во Тетово ги преминало за десетина пати повеќе границите на нормалата и е проследено со полемики и протести на граѓаните и граѓанскиот сектор. Од општина Тетово во дебатата организирана во с... повеќе -->
Дијаспората да дојде и да гласа во Македонија
17-Dec-2015
Македонија една изборна единица, дијаспората да гласа само во Македонија, отворени листи на пратеници. Ова се некои од заклучоците кои произлегоа од дебатата во Струмица во рамките на проектот Глокал дискусии-МК. Нано Ружин, универзитетски профе... повеќе -->
Јавна Диксусија во Тетово Здравата животна средина е основно човеково право
02-Dec-2015
Темата на четвртата јавна дискусија во организација на Диверзити Медиа ќе биде „Здравата животна средина е основно човеково право”. Таа ќе се одржи во четврток, 3 декември, од 12 часот, во салата на советот на општина Тетово. Дискусијата се одржува... повеќе -->
Здравата животна средина е основно човеково право
29-Oct-2015
„Здравата животна средина е основно човеково право”. Ова е темата на третата јавна дискусија која што ќе се одржи во сабота, 31 октомври 2015 година, во малата сала во хотел Милениум во Битола, со почеток од 19 часот. Дискусијата е организирана од Диве... повеќе -->
Паметни пратеници и отворени листи
22-Oct-2015
Стружани беа домаќини на првата јавна дискусија на Диверзити медиа, насловена како „Изборните системи во интерес на граѓаните или политичките партии“. Заклучоците од дискусијата беа дека граѓаните сакаат достоинствени преставници во парламе... повеќе -->
Струмица дискутираше за изборните системи
20-Oct-2015
Втората јавна дискусија на Диверзити Медиа, насловена како „Изборните системи во интерес на граѓаните или политичките партии“ се одржа во Струмица. Панелисти на ова дискусиjа беа Нано Ружин, uниверзитетски професор и Ване Трајков, локален нов... повеќе -->